„VOŽDOVAČKI ŠAMPIONI“ KRENULI PUT SOKOBANjE

Šesnaest najboljih voždovačkih osnovaca V i VI razreda koji su se istakli u određenim sportskim disciplinama, krenuli su danas sa platoa ispred zgrade opštine Voždovac na  četvorodnevno nagradno putovanje u Sokobanju. Prethodno su, tokom prvog polugodišta, najuspešniji učenici VII i VIII razreda četiri dana besplatno boravili u Titelu.

Već drugu godinu zaredom opština Voždovac organizuje jednu lepu sportsku manifestaciju – „Voždovački šampioni“, u saradnji sa  Udruženjem pedagoga fizičke kulture Voždovca i direktorima osnovnih škola.

Predsednik Privremenog organa opštine Voždovac Aleksandar Savić ispratio je mlade „Voždovačke šampione“ i poželeo im srećan put i prijatan boravak u Sokobanji, gde će biti smešteni u hotelu „Banjica“.

„I ove godine voždovački šampioni u fudbalu, odbojci, košarci i drugim sportovima nagrađeni su četvorodnevnim boravkom u Sokobanji, gde će uz pratnju dva najuspešnija nastavnika fizičkog vaspitanja Voždovca imati radionice iz oblasti sporta. Ovu akciju ćemo nastaviti i u narednom periodu, jer nam je veoma bitno da decu uputimo na sportske terene. Najvažniji deo ovog projekta je podrška školskom sportu, a želja nam je da u najskorije vreme Voždovac postane najsportskija i najzdravija beogradska opština. Nastavljamo i sa akcijom „Sportsko leto“ za svu decu čiji roditelji imaju niža primanja, kako bi preko raspusta mogli da treniraju besplatno u sportskim klubovima“ – rekao je Savić u razgovoru sa decom i roditeljima prilikom polaska na put.

PolazakZadovoljni đaci nasmejanih lica napustili su Beograd i obećali da će svoje utiske sa nagradnog putovanja preneti, kako roditeljima i drugarima, tako i organizatorima puta koji su ih ispratili.

Podelite vest: