„ВОЖДОВАЧКИ ШАМПИОНИ“ КРЕНУЛИ ПУТ СОКОБАЊЕ

Шеснаест најбољих вождовачких основаца V и VI разреда који су се истакли у одређеним спортским дисциплинама, кренули су данас са платоа испред зграде општине Вождовац на  четвородневно наградно путовање у Сокобању. Претходно су, током првог полугодишта, најуспешнији ученици VII и VIII разреда четири дана бесплатно боравили у Тителу.

Већ другу годину заредом општина Вождовац организује једну лепу спортску манифестацију – „Вождовачки шампиони“, у сарадњи са  Удружењем педагога физичке културе Вождовца и директорима основних школа.

Председник Привременог органа општине Вождовац Александар Савић испратио је младе „Вождовачке шампионе“ и пожелео им срећан пут и пријатан боравак у Сокобањи, где ће бити смештени у хотелу „Бањица“.

„И ове године вождовачки шампиони у фудбалу, одбојци, кошарци и другим спортовима награђени су четвородневним боравком у Сокобањи, где ће уз пратњу два најуспешнија наставника физичког васпитања Вождовца имати радионице из области спорта. Ову акцију ћемо наставити и у наредном периоду, јер нам је веома битно да децу упутимо на спортске терене. Најважнији део овог пројекта је подршка школском спорту, a жеља нам је да у најскорије време Вождовац постане најспортскија и најздравија београдска општина. Настављамо и са акцијом „Спортско лето“ за сву децу чији родитељи имају нижа примања, како би преко распуста могли да тренирају бесплатно у спортским клубовима“ – рекао је Савић у разговору са децом и родитељима приликом поласка на пут.

PolazakЗадовољни ђаци насмејаних лица напустили су Београд и обећали да ће своје утиске са наградног путовања пренети, како родитељима и другарима, тако и организаторима пута који су их испратили.

Поделите вест: