DUH I KULTURA 20. VEKA PREDSTAVLjENI U OŠ „VESELIN MASLEŠA“

Tradicija Osnovne škole „Veselin Masleša“ duga je 52 godine, a u sredu, 20. aprila učenici i nastavnici su priredili program povodom proslave Dana škole, koja nosi ime istaknutog književnika, novinara i narodnog heroja.

Tema ovogodišnje priredbe bio je 20. vek, kao završnica petogodišnjeg projekta „Duh i kultura kroz vekove“, koji se realizuje u ovoj voždovačkoj školi. Učenici su svojim izražajnim govorima i pesmom, uz upečatljive video snimke najznačajnijih ljudi i događaja koji su obeležili 20. vek, prikazali sve one teške periode, ratove i stradanja tokom prethodnih stotinu godina.

Na kraju programa prisutnima se obratila direktorka škole Natalija Matić, pohvalivši decu učesnike i sam prikaz priredbe koji je na sve ostavio dubok utisak. Ona je navela da se upravo tog dana završilo pet godina Razvojnog planiranja, jednog velikog projekta koji je vodila profesorka istorije Gordana Stojić i kojoj škola duguje veliku zahvalnost na tome. Realizaciju i uspešno okončanje projekta  pomogli su i drugi profesori, kao i učenici koji su na zanimljiv način upoznali duh i kulturu vekova iza nas.

Podelite vest: