ДУХ И КУЛТУРА 20. ВЕКА ПРЕДСТАВЉЕНИ У ОШ „ВЕСЕЛИН МАСЛЕША“

Tрадиција Основне школе „Веселин Маслеша“ дуга је 52 године, а у среду, 20. априла ученици и наставници су приредили програм поводом прославе Дана школе, која носи име истакнутог књижевника, новинара и народног хероја.

Тема овогодишње приредбе био је 20. век, као завршница петогодишњег пројекта „Дух и култура кроз векове“, који се реализује у овој вождовачкој школи. Ученици су својим изражајним говорима и песмом, уз упечатљиве видео снимке најзначајнијих људи и догађаја који су обележили 20. век, приказали све оне тешке периоде, ратове и страдања током претходних стотину година.

На крају програма присутнима се обратила директорка школе Наталија Матић, похваливши децу учеснике и сам приказ приредбе који је на све оставио дубок утисак. Она је навела да се управо тог дана завршило пет година Развојног планирања, једног великог пројекта који је водила професорка историје Гордана Стојић и којој школа дугује велику захвалност на томе. Реализацију и успешно окончање пројекта  помогли су и други професори, као и ученици који су на занимљив начин упознали дух и културу векова иза нас.

Поделите вест: