PLAKETE MLADIM SPORTISTIMA ZA BROJNE MEDALjE

Danas je u svečanoj sali Gradske opštine Voždovac upriličen prijem uspešnim mladim sportistima sa Voždovca – Vanji Stevanović i Teodoru Bajeviću Stankoviću.

Vanja Stevanović, član Kjokušinkai karate reprezentacije, u martu mesecu ove godine, učestvovala je na „IFK Svetskom prvenstvu“ u Solunu i tom prilikom veoma uspešno predstavila reprezentaciju Srbije, kao i svoju opštinu Voždovac, osvojivši bronzanu medalju – 3. mesto u rangu mlađih juniorki. Pored ove, iza Vanje su brojne medalje za osvojena prva mesta na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima u ovoj borilačkoj veštini. Inače, Vanja Stevanović je odlična učenica 6. razreda OŠ „Vasa Čarapić“, Zuce i do sada je osvojila 60 nagrada sa karate i školskih takmičenja.

Biciklista Teodor Bajević Stanković je član biciklističkog kluba „Avalski soko“ sa Voždovca, u kategoriji poletarci (ispod 13 godina). On je na Kupu Srbije 2014. godine, kao najbolji poletarac, postao državni prvak u biciklizmu. U toku prošle godine Teodor je osvojio čak 20 prvih mesta u brojnim gradskim, republičkim i međunarodnim prvenstvima i kupovima.

Milan Todić, član Veća opštine zadužen za sport i omladinu, u znak zahvalnosti na postignutim rezultatima, borbenosti i zalaganjima, čestitao je mladim sportistima i uručio im zaslužene plakete. On je posebno pohvalio njihov veliki uspeh i podsetio da Opština podržava sve sportske aktivnosti, a na ovaj način nastoji da i druge mlade dodatno motiviše da se aktivnije bave sportom.

Podelite vest: