ODRŽAN OKRUGLI STO POVODOM DANA OSOBA SA INVALIDITETOM

Povodom obeležavanja 3. decembra – svetskog Dana osoba sa invaliditetom u Skupštinskoj sali GO Voždovac održan je Okrugli sto pod nazivom „MOJE PRAVO NA SAMOSTALNO KRETANjE“, a u okviru radionice pod nazivom „Zažmuri, čuj me, vidi me“, koju sprovodi Kancelarija za mlade GO Voždovac.

Na skupu su, pored predstavnika nevladinih organizacija, učestvovali i predsednik SO Voždovac Aleksandar Mirković, član Veća opštine Milan Todić, Ivana Gajić iz Kancelarije za mlade GO Voždovac.

Okruglom stolu je prisustvovala je i zamenik predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović, koja je ispred Grada Beograda podržala sprovođenje projekata koji doprinose da se pomogne svakodnevni život osoba sa invaliditetom.

Milan Todić, član Veća opštine Voždovac zadužen za sport i omladinu, pozdravio je sve prisutne i rekao da Gradska opština Voždovac podržava i kad god može pomaže akcije koje se organizuju u cilju pomoći najosetljivijim kategorijama stanovnika sa svoje teritorije.

Ivana Gajić iz Kancelarije za mlade Voždovca navela je da su u prethodnom periodu u okviru radionice „Zažmuri, čuj me, vidi me“, volonteri studenti sa opštine Voždovac diskutovali sa slepim i slabovidim osobama o svim problemima sa kojima se svakodnevno sreću i načinima njihove inkluzije u društvenom životu. Kancelarija za mlade je takođe 10. oktobra, povodom svetskog Dana mentalnog zdravlja organizovala javnu tribinu, kojom je završena i sama radionica.

Podelite vest: