ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО ПОВОДОМ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Поводом обележавања 3. децембра – светског Дана особа са инвалидитетом у Скупштинској сали ГО Вождовац одржан је Округли сто под називом „МОЈЕ ПРАВО НА САМОСТАЛНО КРЕТАЊЕ“, а у оквиру радионице под називом „Зажмури, чуј ме, види ме“, коју спроводи Канцеларија за младе ГО Вождовац.

На скупу су, поред представника невладиних организација, учествовали и председник СО Вождовац Александар Мирковић, члан Већа општине Милан Тодић, Ивана Гајић из Канцеларије за младе ГО Вождовац.

Округлом столу је присуствовала је и заменик председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић, која је испред Града Београда подржала спровођење пројеката који доприносе да се помогне свакодневни живот особа са инвалидитетом.

Милан Тодић, члан Већа општине Вождовац задужен за спорт и омладину, пoздравио je све присутне и рекао да Градска општина Вождовац подржава и кад год може помаже акције које се организују у циљу помоћи најосетљивијим категоријама становника са своје територије.

Ивана Гајић из Канцеларије за младе Вождовца навела је да су у претходном периоду у оквиру радионице „Зажмури, чуј ме, види ме“, волонтери студенти са општине Вождовац дискутовали са слепим и слабовидим особама о свим проблемима са којима се свакодневно срећу и начинима њихове инклузије у друштвеном животу. Канцеларија за младе је такође 10. октобра, поводом светског Дана менталног здравља организовала јавну трибину, којом је завршена и сама радионица.

Поделите вест: