SVEČANO OTVOREN FESTIVAL ZA DECU ”PONOVO RADE ŠUMICE”

U Centru za kulturu i sport „Šumice” u sredu, 16. jula, otvoren je dečiji festival „Ponovo rade Šumice“. Na festivalu, koji će trajati do 20. jula, održavaće se besplatne dečije predstave svakog dana od 19:30 časova. Tokom trajanja festivala biće predstavljena i autorska dela mladih umetnika a organizovane su i interaktivne prezentacije edukativno-kreativnih radionica.

Manifestaciji su prisustvovali predstavnici opštine Voždovac, a čast da svečano otvori festival pripala je predsedniku Opštine Voždovac Aleksandru Saviću. Predsednik Opštine, pozdravio je prisutne i zahvalio se što su se odazvali pozivu i svojim prisustvom uveličali ovaj događaj. Takođe, Savić se zahvalio CKS „Šumice“ na dobroj saradnji i izneo uverenje da će Opština nastaviti da doprinosi razvoju kulture i sporta, posebno manifestacijama koje su namenjene najmlađima.

Festival je zvanično otvoren pozorišnom predstavom „Mornar Popaj i zakopano blago“ koja je ostavila jak utisak na sve prisutne, posebno na mališane, a nakon predstave, usledio je muzički program Jelene Mićanović. Festival je dodatno oplemenio i Bazar na kojem su mladi umetnici izložili svoje umetničke radove među kojima su se našli nakit, igračke, torbe, majice i fotografije.

Festival su podržali Ministarstvo sporta i omladine, Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu i Opština Voždovac.

Podelite vest: