СВЕЧАНО ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ДЕЦУ ”ПОНОВО РАДЕ ШУМИЦЕ”

У Центру за културу и спорт „Шумице” у среду, 16. јула, отворен је дечији фестивал „Поново раде Шумице“. На фестивалу, који ће трајати до 20. јула, одржаваће се бесплатне дечије представе сваког дана од 19:30 часова. Током трајања фестивала биће представљена и ауторска дела младих уметника а организоване су и интерактивне презентације едукативно-креативних радионица.

Манифестацији су присуствовали представници општине Вождовац, а част да свечано отвори фестивал припала је председнику Општине Вождовац Александру Савићу. Председник Општине, поздравио је присутне и захвалио се што су се одазвали позиву и својим присуством увеличали овај догађај. Такође, Савић се захвалио ЦКС „Шумице“ на доброј сарадњи и изнео уверење да ће Општина наставити да доприноси развоју културе и спорта, посебно манифестацијама које су намењене најмлађима.

Фестивал је званично отворен позоришном представом „Морнар Попај и закопано благо“ која је оставила јак утисак на све присутне, посебно на малишане, a након представе, уследио је музички програм Јелене Мићановић. Фестивал је додатно оплеменио и Базар на којем су млади уметници изложили своје уметничке радове међу којима су се нашли накит, играчке, торбе, мајице и фотографије.

Фестивал су подржали Министарство спорта и омладине, Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину и Општина Вождовац.

Поделите вест: