“JEDAN DAN SREĆE” POSVEĆEN OSOBAMA SA INVALIDITETOM

Povodom obeležavanja Svetskog dana podrške osobama sa invaliditetom, Opština Voždovac – Savet za društvene delatnosti Voždovac, u saradnji sa Domom zdravlja „Voždovac“ i sportskim udruženjima osoba sa invaliditetom, u ponedeljak, 3. decembra 2012. godine obeležili su taj dan manifestacijom „Jedan dan sreće“.

Prvi deo sportskog programa održan je u OŠ “Janko Veselinović”, gde su se osobe sa invaliditetom takmičile u paraolimpijskim sportovima: odbojci, košarci, streličarstvu, stonom tenisu, boćanju i šahu. U pojedinim disciplinama sa njima su se nadmetali i rukovodioci opštine Voždovac. Tom prilikom je od Crvenog krsta Beograd tri udruženja dobilo 9 novih invalidskih kolica koja su uručili predstavnici Saveta za društvene delatnosti Voždovac.

Drugi deo kulturno umetničkog programa održan je u CKS „Šumice“, nastupom operske pevačice Sandre Prodanović i KUD „Galeb“, uz prodajnu izložbu slika i rukotvorina osoba sa invaliditetom.

Manifestaciji su prisustvovali g-din Vladimir Čušev, ambasador R. Belorusije, Stana Božović, državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike, prim. dr Nada Jovanović Vasiljević, direktorka Doma zdravlja Voždovac, Radojica Krgović, rukovodilac Službe za zapošljavanje-filijala „Voždovac“ i drugi. Oni su se obratili prisutnima zajedno sa domaćinom programa, dr Draganom Vukanićem, predsednikom GO Voždovac i ponudili svoju podršku i svaku pomoć poboljšanju uslova života i rada osoba sa invaliditetom.

Predsednik Saveta za društvene delatnosti GO Voždovac, Julijana Stanisavljević na kraju programa uručila je zahvalnice učesnicima manifestacije i svima koji su pomogli u njenoj realizaciji.

Podelite vest: