“ЈЕДАН ДАН СРЕЋЕ” ПОСВЕЋЕН ОСОБАМА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Поводом обележавања Светског дана подршке особама са инвалидитетом, Општина Вождовац – Савет за друштвене делатности Вождовац, у сарадњи са Домом здравља „Вождовац“ и спортским удружењима особа са инвалидитетом, у понедељак, 3. децембра 2012. године обележили су тај дан манифестацијом „Један дан среће“.

Први део спортског програма одржан је у ОШ “Јанко Веселиновић”, где су се особе са инвалидитетом такмичиле у параолимпијским спортовима: одбојци, кошарци, стреличарству, стоном тенису, боћању и шаху. У појединим дисциплинама са њима су се надметали и руководиоци општине Вождовац. Том приликом је од Црвеног крста Београд три удружења добило 9 нових инвалидских колица која су уручили представници Савета за друштвене делатности Вождовац.

Други део културно уметничког програма одржан је у ЦКС „Шумице“, наступом оперске певачице Сандре Продановић и КУД „Галеб“, уз продајну изложбу слика и рукотворина особа са инвалидитетом.

Манифестацији су присуствовали г-дин Владимир Чушев, амбасадор Р. Белорусије, Стана Божовић, државни секретар у Министарству рада и социјалне политике, прим. др Нада Јовановић Васиљевић, директорка Дома здравља Вождовац, Радојица Крговић, руководилац Службе за запошљавање-филијала „Вождовац“ и други. Они су се обратили присутнима заједно са домаћином програма, др Драганом Вуканићем, председником ГО Вождовац и понудили своју подршку и сваку помоћ побољшању услова живота и рада особа са инвалидитетом.

Председник Савета за друштвене делатности ГО Вождовац, Јулијана Станисављевић на крају програма уручила је захвалнице учесницима манифестације и свима који су помогли у њеној реализацији.

Поделите вест: