OBELEŽENA DEČIJA NEDELjA NA VOŽDOVCU

Mnogim kulturnim i humanitarnim događajima obeležena je Dečija nedelja u svim osnovnim školama na Voždovcu.

Na humanitarnoj dvorišnoj rasprodaji koja je organizovana u OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ sakupljena je pomoć namenjenih Anđeli Stevanović iz Malog Orašja i Neveni Vujić iz Dubone koje su teško ranjene 4. maja 2023. godine.

Kako bi podržali ovu akciju predsednica Opštine Voždovac Bojana Jakšić i funkcioneri Opštine odazvali su se pozivu i posetili humanitarnu rasprodaju na kojoj se mogao naći veliki izbor dečijih rukotovrina- slika, nakita, čestitki, privezaka i magneta ali i ukusnih  domaćih kolača, lizalica, mafina, kiflica i ceđenih sokova za osveženje. Deca su na rasprodaji nudila i svoje omiljene knjige, igračke, društvene igre a sve kako bi sakupili što više novca neophodnog za rehabilitaciju i lečenje dve devojke. Predsednica Opštine Bojana Jakšić je istakla da je „Dečija nedelja“ najvažnija manifestacija koja se bavi pravima deteta i da svako dete zaslužuje srećno okruženje. „Zato smo došli da podržimo akciju, da ohrabrimo ove mlade ljude da neguju svoje talente i da budu plemeniti“, rekla je Bojana Jakšić.

Prema rečima organizatora cilj ovog humanitarnog događaja je razvijanje i negovanje saosećanja i međusobne podrške. „Slogan ovogodišnje manifestacije je „Ja sam dete imam plan: tolerancija i ljubav za svaki dan!“, a mi na ovaj način želimo da sačuvamo uspomenu na decu koja nisu uspela da ostvare svoje planove i da se radošću i lepotom prisetimo svih njih“, rekla je organizatorka akcije nastavnica Miljana Pavlović Stepanoski i zahvalila se Opštini Voždovac na podršci.

Uz poruku „Suprotstavljamo se nasilju talentima, lepotom i dobrotom. Pamtimo Orašje Malu Dubonu i „Ribnikar“ da se nikada nikome ne ponovi“ učenici OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ uručili su prikupljenu pomoć Neveni Vujić.

Opština Voždovac u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja svim prvacima u osnovnim školama i predškolcima PU „Čika Jova Zmaj“ na Voždovcu podelila je knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

Članovi Veća Opštine Voždovac Snežana Petronijević i Aleksandar Maksimović posetili su Osnovnu školu „Janko Veselinović“ i tom prilikom razgovarali sa decom o temama koje su vezane za pešačenje i prelazak ulice, igru, vožnju automobilom, vožnju bicikla i svim situacijama u kojima se deca mogu naći samostalno ili u društvu ili sa nekim starijim.

Pored slikovitih ilustracija Marinka Lebovića deca su imala priliku i da pogledaju istoimenu predstavu sa maskotom koja je važan deo ove kampanje.

Inače, glavni junak ove ilustrovane publikacije je „Pažljivko“ koji poštuje saobraćajne propise i daje deci poučan primer kako da se ponašaju u saobraćaju.

Povodom Dečije nedelje koja je najveća manifestacija za zaštitu i promociju prava deteta u Srbiji, u OŠ „Janko Veselinović“ održan je humanitarni bazar koji je posetila članica Veća za obrazovanje Snežana Petronijević.

Takođe, Dečija nedelja je obeležena u OŠ „Filip Filipović“ predstavom, a u OŠ „Branislav Nušić“ učenici su organizovali Dane Nušića koje je posetio član Veća Vladica Veličković.

Podelite vest: