DODELjENA GODIŠNjA PRIZNANjA SPORTSKOG SAVEZA VOŽDOVAC

Sportski savez Gradske opštine Voždovac održao je Redovnu sednicu Skupštine na kojoj su dodeljena godišnja priznanja najboljim pojedincima, klubovima i saradnicima u 2023. godini

Član Veća Opštine zadužen za sport Aleksandar Maksimović je čestitao svima na uspešnoj godini i rezultatima koje su postigli i poželeo im da i u narednoj vredno ulažu u sportsku budućnost naše opštine.

Za najboljeg sportistu seniora proglašena je Jelena Rašić iz paratekvondo kluba “Tigar”  koja je u poslednje dve godine postigla izuzetne sportske rezultate.  Ona se kvalifikovala na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, a u godini za nama okitala se najsjajnijim odličjem na Evropskom prvenstvu, dok je na Svetskom prvenstvu bila treća.

Najbolji sportista mlađeg uzrasta u izboru Sportskog saveza GO Voždovac je Vasilije Ilić, član KBS “Tim Konstantinović“. Vasilije je dvostruki šampion sveta u savateu u juniorskoj konkurenciji. Ujedno, on je jedini takmičar kojem je pošlo za rukom da odbrani svetsku titulu. Višestruki je šampion Beograda i Srbije u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji i više puta je proglašavan za najboljeg takmičara na prvenstvima prestonice naše zemlje.

Priznanje za Organizaciju u oblasti sporta za 2023. godinu dodeljeno je Šahovskom klubu „Crvena zvezda“, za najboljeg stručnjaka u sportu proglašen je Miloš Marković, predsednik Džudo kluba „Voždovac“ i potpredsednik Džudo saveza Beograd, a nagradu- Najbolji sportski stručnjak, odnosno trener u 2023. godini dobila je Anja Okuka trener Džudo kluba „Voždovac“ čiji su puleni osvojili 23 medalje na zvaničnim prvenstvima, 70 na turnirima međunarodnog ranga i dva pehara za najuspešnije takmičare.

Predsednica Sportskog saveza opštine Voždovac Jovana Radivojević koja je najboljima dodelila nagrade, uručila je i plakete za uspešnu saradnju Policiskoj stanici Voždovac i OŠ „Dositej Obradović“.

Podelite vest: