ДОДЕЉЕНА ГОДИШЊА ПРИЗНАЊА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЖДОВАЦ

Спортски савез Градске општине Вождовац одржао је Редовну седницу Скупштине на којој су додељена годишња признања најбољим појединцима, клубовима и сарадницима у 2023. години

Члан Већа Општине задужен за спорт Александар Максимовић је честитао свима на успешној години и резултатима које су постигли и пожелео им да и у наредној вредно улажу у спортску будућност наше општине.

За најбољег спортисту сениора проглашена је Јелена Рашић из паратеквондо клуба “Тигар”  која је у последње две године постигла изузетне спортске резултате.  Она се квалификовала на Параолимпијске игре у Паризу 2024. године, а у години за нама окитала се најсјајнијим одличјем на Европском првенству, док је на Светском првенству била трећа.

Најбољи спортиста млађег узраста у избору Спортског савеза ГО Вождовац је Василије Илић, члан КБС “Тим Константиновић“. Василије је двоструки шампион света у саватеу у јуниорској конкуренцији. Уједно, он је једини такмичар којем је пошло за руком да одбрани светску титулу. Вишеструки је шампион Београда и Србије у кадетској и јуниорској конкуренцији и више пута је проглашаван за најбољег такмичара на првенствима престонице наше земље.

Признање за Организацију у области спорта за 2023. годину додељено је Шаховском клубу „Црвена звезда“, за најбољег стручњака у спорту проглашен је Милош Марковић, председник Џудо клуба „Вождовац“ и потпредседник Џудо савеза Београд, а награду- Најбољи спортски стручњак, односно тренер у 2023. години добила је Ања Окука тренер Џудо клуба „Вождовац“ чији су пулени освојили 23 медаље на званичним првенствима, 70 на турнирима међународног ранга и два пехара за најуспешније такмичаре.

Председница Спортског савеза општине Вождовац Јована Радивојевић која је најбољима доделила награде, уручила је и плакете за успешну сарадњу Полициској станици Вождовац и ОШ „Доситеј Обрадовић“.

Поделите вест: