PREDSTAVLjANjE OŠ “VASA ČARAPIĆ” NA SAJMU OBRAZOVANjA I NASTAVNIH SREDSTAVA 2023.

OŠ „Vasa Čarapić“ iz Belog Potoka predstavila se na štandu Ministarstva prosvete u okviru  Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava koji je danas svečano otvorila ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.
Ona je istakla  da škole nisu samo mesta sticanja znanja, već i vaspitne ustanove čiji je cilj, između ostalog, osnaživanje ličnog razvoja učenika, podsticanje vrlina i pozitivnih vrednosti.

Ministarka je zajedno sa pesnikom Ljubivojem Ršumovićem razgovarala sa učenicima voždovačke škole koja je kao jedna od najuspešnijih u Srbiji izabrana da predstavi svoj rad.

Deca su na početku druženja, zajedno sa Ršumom uglas izgovorila dečju himnu „Deca su ukras sveta“, nakon čega je učenica Magdalena Ivanović recitovala pesmu doborošlice, Aleksandar Vilendečić je prikazao svoje umeće na violini, a  „Avalska princeza lirike“ Lana Veljković je govorila stihove iz svoje zbirke „Korak ispred snova“ .

Članica Veća Opštine Voždovac Bojana Jakšić, direktor OŠ „Vasa Čarapić“ Dragiša Drašković i profesorka srpskog jezika Snežana Stojanović su u razgovoru sa ministarkom predstavili rad i uspehe učenika i nastavnika kroz nagrade, projekte i mnogobrojne školske publikacije.

Posebnu pažnju okupljenih privukao je projekat “Kuća najlepših reči” nastao u saradnji nastavnica srpskog jezika i tehničkog obrazovanja Ivane Trajković i Danijele Bukvić i učenika šestog i sedmog razreda.

Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, čiji je pokrovitelj Ministarstvo prosvete, ove godine se održava pod sloganom „Učinimo svet boljim“ i traje do 29. oktobra na Beogradskom sajmu.

Podelite vest: