ПРЕДСТАВЉАЊЕ ОШ “ВАСА ЧАРАПИЋ” НА САЈМУ ОБРАЗОВАЊА И НАСТАВНИХ СРЕДСТАВА 2023.

ОШ „Васа Чарапић“ из Белог Потока представила се на штанду Министарства просвете у оквиру  Сајма образовања и наставних средстава који је данас свечано отворила министарка просвете Славица Ђукић Дејановић.
Она је истакла  да школе нису само места стицања знања, већ и васпитне установе чији је циљ, између осталог, оснаживање личног развоја ученика, подстицање врлина и позитивних вредности.

Министарка је заједно са песником Љубивојем Ршумовићем разговарала са ученицима вождовачке школе која је као једна од најуспешнијих у Србији изабрана да представи свој рад.

Деца су на почетку дружења, заједно са Ршумом углас изговорила дечју химну „Деца су украс света“, након чега је ученица Магдалена Ивановић рецитовала песму доборошлице, Александар Вилендечић је приказао своје умеће на виолини, а  „Авалска принцеза лирике“ Лана Вељковић је говорила стихове из своје збирке „Корак испред снова“ .

Чланица Већа Општине Вождовац Бојана Јакшић, директор ОШ „Васа Чарапић“ Драгиша Драшковић и професорка српског језика Снежана Стојановић су у разговору са министарком представили рад и успехе ученика и наставника кроз награде, пројекте и многобројне школске публикације.

Посебну пажњу окупљених привукао је пројекат “Кућа најлепших речи” настао у сарадњи наставница српског језика и техничког образовања Иване Трајковић и Данијеле Буквић и ученика шестог и седмог разреда.

Сајам образовања и наставних средстава, чији је покровитељ Министарство просвете, ове године се одржава под слоганом „Учинимо свет бољим“ и траје до 29. октобра на Београдском сајму.

Поделите вест: