EVROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN NA VOŽDOVCU

Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja i sporta u saradnji sa EUPEA (European Physical Education Association) uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizuje EVROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN (European School Sports Day-ESSD).

Evropski školski sportski dan je panevropska inicijativa koja ima za  cilj promociju fizičke aktivnosti na međunarodnom nivou i uključivanje što većeg broja dece i mladih u proces fizičkog vežbanja.

Tema ovogodišnje manifestacije je povezivanje ekologije i vežbanja. U to ime, organizovan je „Zeleni dan u sportu“ gde se kroz sportske aktivnosti podržava ekologija, odnosno razvoj svesti kod dece o zaštiti životne sredine.

Tema ovogodišnje manifestacije je povezivanje ekologije i vežbanja. U to ime, organizovan je „Zeleni dan u sportu“ gde se kroz sportske aktivnosti podržava ekologija, odnosno razvoj svesti kod dece o zaštiti životne sredine.Učenici, od prvog do četvrtog razreda,  OŠ „Zmaj Jova Jovanović” organizovali su stanice sa reciklažom i sakupljanje čepova. Kao sportska aktivnost organizovana je  pešačka tura do Banjičke šume, a kao biološka sekcija organizovano je traženje biljnih i životinjskih vrsta.

Cilj današnjeg dana u celoj Evropi je da, minimum 2022 metra, pređe svako dete i time, barem na današnji dan izdvoji vreme za fizičku aktivnost.

U ovoj manifestaciji učestovali su i članovi Veća Gradske opštine Voždovac, Bojana Jakšić, zadužena za školstvo, kao i Dragan Rajić zadužen za ekologiju koji su razgovarali sa učenicima i istakli značajnost sporta kroz prirodu.

Podelite vest: