SASTANAK O BEZBEDNOJ PROSLAVI MATURA VOŽDOVAČKIH ĐAKA

Sastanak Saveta za bezbednost Opštine Voždovac sa predstavnicima saveta roditelja osnovnih i srednjih škola kao i predsednicima aktiva direktora održan je danas sa ciljem da se preventivno utiče na organizovanje proslava maturskih večeri, kako bi se sprečili mogući incidenti.

Predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić je naglasila da je ostvarena saradnja sa policijom i zahvalila se zameniku komandira PI Beli Potok i koordinatoru za bezbednost u školama Dejanu Zastavnikoviću koji se aktivno uključio u edukaciju učenika i roditelja.

On je istakao da je jedan od osnovnih problema upotreba pirotehničkih sredstava kako tokom poslednjeg dana škole, tako i tokom proslava maturskih večeri.

Roditelji su predložili da se posebna pažnja obrati na okolinu škola i mesta na kojima je organizovana proslava, kao i da saobraćajna policija pojača nadzor u saobraćaju tokom proslava srednjoškolskih matura.

U sklopu ove akcije koju sprovodi MUP članica Veća Opštine zadužena za školstvo Bojana Jakšić pripremila je popis lokacija na kojima će biti organizovane proslave mature i osnovaca i srednjoškolaca, a roditeljima je sugerisano da dodatno obrate pažnju i prijave moguće incidente policiji.

Opština Voždovac na ovaj način, kao lokalna uprava u okviru svojih nadležnosti, želi da pomogne u proslavi najlepšeg dana za svakog đaka i da predupredi eventualne neprijatne događaje.

Podelite vest: