PREVENTIVNA AKCIJA „U PRIRODU PO ZDRAVLjE“ ODRŽANA NA AVALI

Dom zdravlja „Voždovac“ organizovao je danas u dvorištu crkve Svetog despota Stefana Lazarevića na Avali preventivnu akciju provere zdravlja svih posetilaca ove prelepe planine.

Građani su danas u velikom broju kontrolisali krvni pritisak, vrednosti šećera u krvi, puls i BMI, EKG monitoring, popunjavali testove “Koliko ste fizički aktivni” i “Nikotinska zavisnost” i razgovarali sa doktorima o pravilnoj ishrani, svakodnevnoj fizičkoj aktivnosti, štetnosti udisanja duvankog dima, štetnosti prekomerne konzumacije alkohola i psihoaktivnih supstanci, očuvanju mentalnog zdravlja, izbegavanju suvišnog izlaganja suncu i zaštiti od krpelja.

Takođe, prikazana je i edukacija kardio-pulmonalne reanimacije – demonstracija na lutki u organizaciji Crvenog krsta. Direktorka DZ „Voždovac“ Nevenka Veličković smatra da su ovakve aktivnosti prekopotrebne jer građani pored boravka u prirodi kada se stres smanjuje, a zdravlje poboljšava, mogu i da urade kontrole i dobiju savete od lekara za zdravstvene poteškoće koje imaju ili da se preventivno informišu. Opština Voždovac podržava akcije koje su usmerene na poboljšanju zdravlja i poziva građane da posete prirodne lepote koje se nalaze na Voždovcu.

Podelite vest: