DEČJA NEDELjA NA VOŽDOVCU

U okviru tradicionalne Dečje nedelje pod sloganom “Dete je dete da ga volite i razumete” u dvorištu Osnovne škole „Vojvoda Stepa“ u Kumodražu, Peđolino je održao edukativno predavanje učenicima trećeg razreda sa pevanjem, pripovedanjem i pričama iz srednjovekovne Srbije.

Od 4. do 10. oktobra, koliko traje ova dečja manifestacija, i u dvorištu vrtića „Sestre Bukumirović“, deca predškolskog uzrasta učestvovaće u bajkovitom edukativnom predavanju. Njima će Peđolino u petak, 8. oktobra u 10:00 časova, na zanimljiv način predstaviti srpske srednjovekovne vitezove i život na dvoru Svetog despota Stefana Lazarevića.

I ova Dečja nedelja je prilika da deca ostanu u središtu društvenih nastojanja da budu zaštićena i srećna, da žive u podsticajnom, zdravom i sigurnom okruženju u kome mogu da ostvare maksimum svojih potencijala, a to se postiže kontinuiranom brigom o zaštiti, unapređenju i promociji dečijih prava u kojoj učestvuju svi relevantni društveni akteri. Ovaj susret Peđolina i dece deo je manifestacije Dani evropske baštine na Voždovcu.

Podelite vest: