ДЕЧЈA НЕДЕЉA НА ВОЖДОВЦУ

У оквиру традиционалне Дечје недеље под слоганом “Дете је дете да га волите и разумете” у дворишту Основне школе „Војвода Степа“ у Кумодражу, Пеђолино је одржао едукативно предавање ученицима трећег разреда са певањем, приповедањем и причама из средњовековне Србије.

Од 4. до 10. октобра, колико траје ова дечја манифестација, и у дворишту вртића „Сестре Букумировић“, деца предшколског узраста учествоваће у бајковитом едукативном предавању. Њима ће Пеђолино у петак, 8. октобра у 10:00 часова, на занимљив начин представити српске средњовековне витезове и живот на двору Светог деспота Стефана Лазаревића.

И ова Дечја недеља је прилика да деца остану у средишту друштвених настојања да буду заштићена и срећна, да живе у подстицајном, здравом и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала, а то се постиже континуираном бригом о заштити, унапређењу и промоцији дечијих права у којој учествују сви релевантни друштвени актери. Овај сусрет Пеђолина и деце део је манифестације Дани европске баштине на Вождовцу.

Поделите вест: