JEDNODNEVNI BESPLATNI AVALSKI IZLET

U okviru manifestacije „Dani evropske baštine“, Gradska opština Voždovac organizovala je jednodnevni besplatni izlet na Avalu. Dobrodošlicu je poželeo sveštenik Vladimir Vićentijević ispred crkve brvnare posvećene Svetom despotu Stefanu Lazareviću.

„2016. godine smo Bogu hvala počeli da gradimo ovaj Hram koji se ambijentalno ovde i lepo uklapa, a kao jedini posvećen despotu Stefanu Lazareviću. Ima i svoj simbolički značaj jer je Avala krov Beograda, a despot Stefan osnivač prestonice kada je iz Kruševca preneo prestonicu u Beograd i posvetio je Bogorodici“, rekao je otac Vićentijević.

U okviru crkvene porte izgrađen je Muzej sa postavkom istorijata srednjovekovnog grada Žrnova, od Rimskog doba do rušenja. Voždovčani su imali priliku i da besplatno obiđu Avalski toranj i uživaju u pogledu.

Nastupom KUD-ova „Vojovoda Stepa“, „Avalski cvet“ i „Milan Đ. Milićević“ na bini ispod Tornja završeno je druženje na jednoj od najzanimljivijih turističkih destinacija u Beogradu, Avalskom kompleksu. Koncertu je prisustvovao i član Veća Opštine Voždovac Nebojša Zdravković.

Podelite vest: