ЈЕДНОДНЕВНИ БЕСПЛАТНИ АВАЛСКИ ИЗЛЕТ

У оквиру манифестације „Дани европске баштине“, Градска општина Вождовац организовала је једнодневни бесплатни излет на Авалу. Добродошлицу је пожелео свештеник Владимир Вићентијевић испред цркве брвнаре посвећене Светом деспоту Стефану Лазаревићу.

„2016. године смо Богу хвала почели да градимо овај Храм који се амбијентално овде и лепо уклапа, а као једини посвећен деспоту Стефану Лазаревићу. Има и свој симболички значај јер је Авала кров Београда, а деспот Стефан оснивач престонице када је из Крушевца пренео престоницу у Београд и посветио је Богородици“, рекао је отац Вићентијевић.

У оквиру црквене порте изграђен је Музеј са поставком историјата средњовековног града Жрнова, од Римског доба до рушења. Вождовчани су имали прилику и да бесплатно обиђу Авалски торањ и уживају у погледу.

Наступом КУД-ова „Војовода Степа“, „Авалски цвет“ и „Милан Ђ. Милићевић“ на бини испод Торња завршено је дружење на једној од најзанимљивијих туристичких дестинација у Београду, Авалском комплексу. Концерту је присуствовао и члан Већа Општине Вождовац Небојша Здравковић.

Поделите вест: