ТАКМИЧЕЊЕ У ШАХУ ОДРЖАНО НА ВОЖДОВЦУ

Представници Градске општине Вождовац и Националног Спортског Савеза Слепих и Слабовидих одиграли су данас пријатељске партије шаха у оквиру Манифестације „Дани европске баштине“.

Шаховски турнир „Светозар Глигорић“ организован је као промотивно такмичење подршке српској репрезентацији, уочи одласка чланова Клуба слепих и слабовидих на Шаховску Олимпијаду која се одржава у октобру, у Грчкој.

Клуб слепих и слабовидих на турниру су представљали Дамјан Јандрић, Стефан Јањић, Милорад Вулин, Стефан Митровић и Илија Џолић, док су за Општину Вождовац наступали народни посланици Вук Мирчетић и Љиљана Малушић, члан Већа Општине Горан Ускоковић, одборник у Скупштини ГО Вождовац и помоћник директора Коридора Србије Милован Бекрић и запослени у Општини.

Капитен тима Општине народни посланик Вук Мирчетић је рекао да је велико задовољство имати прилику да се на овај начин пружи подршка шаховском тиму и пожелео срећу на предстојећем такмичењу.

Председник Националног Спортског Савеза Слепих и Слабовидих Петар Врањковић се захвалио на организацији турнира и прилици да представе свој рад и успехе.

Турнир је посвећен Светозару Глигорићу једном од најпознатијих српских шаховских велемајстора, аутору „патента“ Мар дел Плата варијанта Краљеве индијске одбране, који је освојио 12 медаља на шаховским олимпијадама. Био је познат и по својој новинарској каријери и великом броју књига о шаху које је написао, живећи и радећи у насељу Шумице.

Поделите вест: