PRVO REGIONALNO SAVETOVANjE MLADIH ISTRAŽIVAČA I VIZUELNIH UMETNIKA „ŠumArt 2021“

Ustanova „Voždovački centar – Šumice“ Vas poziva da se prijavite za učešće na Prvom regionalnom savetovanju mladih istraživača i vizuelnih umetnika „ŠumArt 2021“.

„ŠumArt 2021“ je planiran kao dvodnevno interdisciplinarno savetovanje studenata master i doktorskih studija filozofskih fakulteta (istoričara umetnosti i mladih istraživača iz oblasti društvenih nauka) i fakulteta vizuelnih (likovni, primenjenih, digitalnih, filmskih) umetnosti u Srbiji i regionu. Vreme organizovanja Savetovanja je 29. i 30. novembar 2021. godine.

Namera nam je uspostavljanje regionalnog foruma za razmenu ideja i iskustva mladih istoričara umetnosti, studenata društvenih nauka i vizuelnih umetnika. Ideja organizatora je ostvarivanje dijaloga između umetnika i teoretičara umetnosti, što će imati za krajnji cilj kritički razgovor o mogućnostima i izazovima epohe, kao i preispitivanja novih pristupa i viđenja umetničke teorije i prakse.

Manifestacija podrazumeva održavanje savetovanja, panela i radionica posvećenih vizuelnim umetnostima i teoretičarima umetnosti.

Sa velikim zadovoljstvom  vas pozivamo da uzmete učešće na Prvom regionalnom savetovanju.

Za više informacija obratite se na: mladizamlade.2021@gmail.com

DOBRODOŠLI U VAŠE „ŠUMICE“!

Podelite vest: