SVETSKI DAN PODIZANjA SVESTI O AUTIZMU OBELEŽEN NA VOŽDOVCU

Na inicijativu predsednice GO Voždovac Ivane Tomić Ilić funkcioneri, zaposleni u Opštini, kao i volonteri sa Voždovca poklonili su materijal za crtanje i vajanje korisnicima Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju „Voždovac“ u Jajincima.

Povodom obeležavanja 2. aprila – Svetkog dana podizanja svesti o autizmu, službenici su iz sopstvenih sredstava obezbedili papir u boji, flomastere, glinu, bojanke, voštane boje, plastelin i drugi kreativni matrijal i uručili ih zajedno sa slatkim paketima.

Akcija je organizovana kako bi se skrenula pažnja javnosti na pitanja koja se odnose na važnost učešća osoba sa autizmom u kulturi mladih i samoodređenju, odlučivanju u zajednici, pristupu post-srednjem obrazovanju i zapošljavanju, kao i samostalnom životu.

Podsećamo i da je Opština Voždovac u saradnji sa Konjičkim klubom „Aleksandar“ iz Pinosave pokrenula besplatnu akciju „Jahanjem do osmeha“ namenjenu  deci sa smetnjama u razvoju, kao vid terapije i rehabilitacije, kojoj se svi zainteresovani mogu priključiti.

Podelite vest: