OPŠTINA VOŽDOVAC ORGANIZUJE AKCIJU – JAHANjEM DO OSMEHA

Opština Voždovac u saradnji sa Konjičkim klubom „Aleksandar“ iz Pinosave pokreće besplatnu akciju „Jahanjem do osmeha“ namenjenu  deci sa smetnjama u razvoju, kao vid terapije i rehabilitacije.

Na prezentaciji projekta terapije uz pomoć konja, sa predsednicom Opštine Ivanom Tomić Ilić razgovarali su član Veća zadužen za sport Goran Uskoković i predsednik Sportskog saveza Voždovca Marko Velimirović.

Oni su se složili da je osnovni cilj ove akcije poboljšanje rehabilitacije koja je brža i zanimljivija za mališane. Ovakvom terapijom se postiže razvoj ravnoteže, jačanje muskulature, poboljšanje koordinacije pokreta, popuštanje grčeva mišića, smanjenje abnormalnih pokreta, povećanje pokretljivosti zglobova, uspostavljanje specifičnog odnosa sa konjima, poboljšanje respiracije i cirkulacije, poboljšanje samopouzdanja, povećano interesovanje za spoljni svet, povećano interesovanje za sopstveni život, poboljšanje sposobnosti preuzimanja rizika, razvoj strpljenja, emocionalna kontrola i samodisciplina, povećanje iskustva, opšte dobro osećanje, integracija u zdravu sredinu, socijalizacija i inkluzija.

Pozivamo sve zainteresovane da se jave na telefon 063/440-800 i da zakažu hiporehabilitaciju u Konjičkom klubu „Aleksandar“, Ulica 3. nova broj 87, u Pinosavi.

Podelite vest: