MAŠTOVITA DEČIJA NEDELjA NA VOŽDOVCU

U okviru Dečije nedelje koja se održava pod sloganom „Podeljena sreća, dva puta je veća“,  rukovodstvo Opštine Voždovac učestvovalo je u aktivnostima koje su organizovane u voždovačkim školama i vrtićima.

Članice Veća GO Voždovac Bojana Jakšić i Ivana Banjac su zajedno sa mališanima vrtića „Mala sirena“ posadile drvo u dvorištu. One su sa predškolcima slikale i pravile različite oblike životinja od jestivog materijala i namirnica.

Učenici nižih razreda osnovnih škola pripremili su i ove godine bogat program. U OŠ „Bora Stanković“ prvaci su prikazali svoje jesenje kostime napravljene od lišća, granja i ostalih prirodnih materijala. Raznovrsni šeširi, mačevi i štitovi dočarali su maštovitost i spretnost učenika drugih i trećih razreda, a četvrtaci su priredili pravu „pijacu“ figura napravljenih od povrća.

Članica veća DubravkaTadić je zajedno sa učenicima OŠ „Đura Daničić“ pravila šešire za jesenje dane čime je obeležen Međunarodni dan inkluzije. U okviru Manifestacije, učenici su u svim školama napravili drvo dečijih prava na kojem su napisali koje su potrebe i prava dece, kao svojevrsnu poruku odraslima.

Dečija nedelja na Voždovcu se završava programom koji će biti održan na platou ispred zgrade Opštine, u nedelju, 11. oktobra, sa početkom u 10 časova,  sa kojeg će deca, puštanjem balona, poslati svoje želje u visine, kao simbol slobode i ravnopravnosti.

Podelite vest: