ODRŽANO PREDAVANjE O MILANU Đ. MILIĆEVIĆU

U okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ na Voždovcu, održano je predavanje u Osnovnoj školi „Milan Đ. Milićević“ o književniku po kome je ova škola dobila naziv. Profesor i književnik Milivoje Pavlović i članica Veća GO Voždovac zadužena za kulturu Andrijana Rusić pozdravili su prisutne učenike i razgovarali sa njima.

„Iako je rođen u malom mestu zvanom Ripanj, radom i učenjem Milićević je postigao mnogo, a to je da je predsedavao i bio član mnogih uglednih akademija i društava. Smatra se da je najveće i najznačajnije njegovo delo „ Kneževina Srbija“ i dodatak ovom delu „Kraljevina Srbija“. To je opis cele tadašnje Srbije sa topografskim podacima, sa opisom starina i lokalnim sadržajima i sa pričama o glavnim istorijskim ličnostima iz više oblasti. Ukoliko neko od vas krene da izučava književnost, dela ovog akademika biće vam važna literatura“, rekao je Pavlović.

Na kraju predavanja, član Udruženja književnika Srbije Milivoje Pavlović poklonio je svoju knjigu „Pisma sa dvostrukim dnom“ školskoj biblioteci. Rukovodstvo Opštine Voždovac i predsednica Ivana Tomić Ilić organizovali su niz aktivnosti posvećene osnovcima u dečijoj nedelji „Podeljena sreća, dva puta je veća“.

Podelite vest: