ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОСТАВЉАЊУ ТАБЛИ СА КУЋНИМ БРОЈЕВИМА

Обавештавамо грађане да на основу дописа Секретаријата за комуналне и стамбене послове Града Београда, у складу са чланом 4. Закона о регистру просторних јединица и адресном регистру,  у понедељак, 10. августа 2020. године почиње постављање табли са новим кућним бројевима на Вождовцу, чије трошкове за израду и постављање сноси Град Београд.

Постављање кућног броја подразумева улазак овлашћеног извршиоца услуге на приватно власништво и зато је неопходна сарадња са власницима објеката.

Како би у што ефикаснијем року биле постављене 8772 табле информишемо вас да следеће:

-грађани су у обавези да омогуће приступ објектима на којима се врши пренумерација, сходно члану 32. Закона, овлашћеним лицима задуженим за поставање табли у радној одећи са логом предузећа „Слово“ д.о.о. и Агенције „Калдрма“ који ће поседовати и потврду за обављање услуге,

-у случају неовлашћеног означавања, скидања, уништавања, оштећивања или нарушавања изгледа и онемогућавања постављања табле са кућним бројем примењиваће се казнене одредбе члана 35. Закона,

-издавање нове личне карте у случају када се уписује адреса пребивалишта у личну карту због утврђивања назива улица и кућних бројева за улице које претходно нису имале назив, односно кућни број, као и у случају промене постојећих назива улица и пренумерације постојећих кућних бројева, у оквиру националног пројекта ажурирања Адресног регистра, обавља се без плаћања прописаних накнада на име цене обрасца и трошкова техничке израде личне карте, сходно Закључцима Владе РС 05 бр.205-684/2019 од 24.01.2019. и 05 бр.205-2571/2019 од 21.03.2019.године.

Пренумерација кућних бројева извршена је на основу Решења Републичког геодетског завода, која су објављена на интернет страници РГЗ, линк: http://www.rgz.gov.rs/registri-rgz-a/adresni-registar .

Поделите вест: