OPŠTINA NASTAVLjA DA POMAŽE PORODICU PREMINULOG HEROJA SA KOŠARA

Predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić sa svojim saradnicima posetio je danas u Belom potoku porodicu preminulog Saše Pejića, povodom uspešno sprovedene akcije „Voždovac za heroja sa Košara“. Od prikupljenih novčanih sredstava porodica je kupila plac u Belom potoku i građevinski materijal za izgradnju kuće.

Predsednik Savić prilikom posete, uručio je Katarini, supruzi preminulog heroja sa Košara, televizor, veš mašinu i dva laptopa za decu, koje je obezbedio uz pomoć voždovačkih privrednika. On je rekao da je to najmanje što je Opština mogla da učini za heroja koji se borio za svoju zemlju, i izrazio nadu da će dosadašnja pomoć donekle olakšati njihovu tešku situaciju. „Ni jednog trenutka kada smo trebali da pokrenemo akciju nisam se dvoumio po pitanju pomoći, jer su u pitanju bila deca i njihova budućnost“ – rekao je Savić.

Rečima „Iza ljudi ostaju dela, a ne reči“ porodica Saše Pejića zahvalila se na ovom humanom gestu i uspešno sprovedenoj akciji, bez koje ne bi uspela da dođe do svog novog doma. Supruga Katarina, koja i dalje živi u nužnom smeštaju, posebno se zahvalila predsedniku Opštine što je i kupovinom kućnih uređaja i laptopova mislio na nju i njeno dvoje dece u ovim teškim trenucima.

Inače, Saša Pejić je Voždovčanin rođen 1977. godine, a preminuo je 25. novembra 2019. godine. Bio je jedan od junaka otadžbine na Košarama, koji su svojim herojskim podvizima branili Srbiju i sprečili kopnenu invaziju. Zbog ispoljene odvažnosti i teškog ranjavanja, Saša je 1999. godine odlikovan ordenom za hrabrost, od strane predsednika SR Jugoslavije.

Podelite vest: