ОПШТИНА НАСТАВЉА ДА ПОМАЖЕ ПОРОДИЦУ ПРЕМИНУЛОГ ХЕРОЈА СА КОШАРА

Председник ГО Вождовац Александар Савић са својим сарадницима посетио је данас у Белом потоку породицу преминулог Саше Пејића, поводом успешно спроведене акције „Вождовац за хероја са Кошара“. Од прикупљених новчаних средстава породица је купила плац у Белом потоку и грађевински материјал за изградњу куће.

Председник Савић приликом посете, уручио је Катарини, супрузи преминулог хероја са Кошара, телевизор, веш машину и два лаптопа за децу, које је обезбедио уз помоћ вождовачких привредника. Он је рекао да је то најмање што је Општина могла да учини за хероја који се борио за своју земљу, и изразио наду да ће досадашња помоћ донекле олакшати њихову тешку ситуацију. „Ни једног тренутка када смо требали да покренемо акцију нисам се двоумио по питању помоћи, јер су у питању била деца и њихова будућност“ – рекао је Савић.

Речима „Иза људи остају дела, а не речи“ породица Саше Пејића захвалила се на овом хуманом гесту и успешно спроведеној акцији, без које не би успела да дође до свог новог дома. Супруга Катарина, која и даље живи у нужном смештају, посебно се захвалила председнику Општине што је и куповином кућних уређаја и лаптопова мислио на њу и њено двоје деце у овим тешким тренуцима.

Иначе, Саша Пејић је Вождовчанин рођен 1977. године, а преминуо је 25. новембра 2019. године. Био је један од јунака отаџбине на Кошарама, који су својим херојским подвизима бранили Србију и спречили копнену инвазију. Због испољене одважности и тешког рањавања, Саша је 1999. године одликован орденом за храброст, од стране председника СР Југославије.

Поделите вест: