SAVIĆ: POPISAĆEMO ŠTETU I OBEZBEDITI PRIVREMENI SMEŠTAJ UGROŽENIMA

Povodom poplave koja je nastala usled pucanja magistralne vodovodne cevi u Ulici đakona Avakuma na Voždovcu, a zbog koje je voda prodrla u više od 50 kuća, rano jutros održane su vanredne sednice Veća Opštine i Štaba za vanredne situacije GO Voždovac kojima je predsedavao Aleksandaar Savić.

Savić je rekao da  su ekipe komunalnih inspekora i članovi Štaba od jutros na terenu i da su obišli ugroženo područije i ustanovili da je nastala znatna materijalna šteta.

„Pojedine kuće su poplavljene i u njima se ne može boraviti. U 12 sati na teren će izaći Komisija koju smo formirali, da zajedno sa JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ i Centrom za socijalni rad Voždovac, popiše nastalu štetu. Takođe, Komisija će utvrditi i da li je potrebno obezbediti privremeni smeštaj porodicama kojima su kuće poplavljene“, rekao je Savić i dodao da  će smeštaj, ukoliko bude potrebno,  biti organizovan u jednoj od osnovnih škola u naselju.

Savić  je naglasio da su službe Opštine i komunalnih preduzeća, policija i vatrogasci odreagovali u najkraćem roku i da će tokom poslepodneva biti podneti prvi izveštaji o obimu nastale štete.

Podelite vest: