САВИЋ: ПОПИСАЋЕМО ШТЕТУ И ОБЕЗБЕДИТИ ПРИВРЕМЕНИ СМЕШТАЈ УГРОЖЕНИМА

Поводом поплаве која је настала услед пуцања магистралне водоводне цеви у Улици ђакона Авакума на Вождовцу, а због које је вода продрла у више од 50 кућа, рано јутрос одржане су ванредне седнице Већа Општине и Штаба за ванредне ситуације ГО Вождовац којима је председавао Александаар Савић.

Савић је рекао да  су екипе комуналних инспекора и чланови Штаба од јутрос на терену и да су обишли угрожено подручије и установили да је настала знатна материјална штета.

„Поједине куће су поплављене и у њима се не може боравити. У 12 сати на терен ће изаћи Комисија коју смо формирали, да заједно са ЈКП „Београдски водовод и канализација“ и Центром за социјални рад Вождовац, попише насталу штету. Такође, Комисија ће утврдити и да ли је потребно обезбедити привремени смештај породицама којима су куће поплављене“, рекао је Савић и додао да  ће смештај, уколико буде потребно,  бити организован у једној од основних школа у насељу.

Савић  је нагласио да су службе Општине и комуналних предузећа, полиција и ватрогасци одреаговали у најкраћем року и да ће током послеподнева бити поднети први извештаји о обиму настале штете.

Поделите вест: