ODRŽANO TAKMIČENjE ZA NAJRASPEVANIJE ODELjENjE NA VOŽDOVCU

Učenici  trećeg razreda OŠ „Karađorđe“ i ove godine odneli su pobedu na opštinskom takmičenju za najraspevanije odeljenje izvođenjem kompozicije „Peva srce tvoje“. Kao nagradu za prvo mesto dobili su plaketu „Zlatni slavuj“ i pravo da nastupe na predstojećem gradskom takmičenju.

Profesorke Muzičke škole „Petar Konjović“ koje su činile žiri, drugo mesto dodelile su školama „Đura Daničić“, „Dositej Obradović“ i „Danilo Kiš“, a treće mesto pripalo je učenicima škola „Branislav Nušić“ i „Vasa Čarpić“.

Na 51. takmičenju, koje je održano danas u  „Voždovačkom centru – Šumice“, nastupilo je  šest odeljenja trećih i četvrtih razreda, sa dve kompozicije, od kojih je jedna izvorna narodna pesma, a druga je dečja zabavna pesma.

Ove godine deca su pripremila pesme: „ Višnjičica rod rodila“, „Kopa cura vinograd“, „Rosna livada“ , Pergolezijev „Ima jedan cvetak žuti“, „Peva srce tvoje“  Vojkana Borisavljevića i druge numere komponovane za dečiji hor.

U ime Opštine Voždovac, natpevavanje učenika pratio je član  Veća Bojan Mladenović, koji je u obraćanju mališanima pozdravio njihov trud i muzički talenat. U ime „Voždovačkog centra -Šumice“ male takmičare pozdravio je pomoćnik direktora Predrag Vuković „Peđolino“.

Takmičenje su i ove godine organizovali Prijatelji dece i Dečiji savez opštine Voždovac zajedno sa Muzičkom školom „Petar Konjović“, sa ciljem da se afirmiše dečje stavralaštvo i da kod mladih neguje ljubav i talenat prema kvalitetnoj muzici.

Podelite vest: