ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА ОБИШАО РЕКОНСТРУКЦИЈУ ЗДРАВСТВЕНЕ СТАНИЦЕ „ШУМИЦЕ“

Реконструкцију  фасаде, крова и постављање нове столарије на згради Здравствене станице „Шумице“ Дома здравља „Вождовац“ данас су обишли градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и председник општине Вождовац Александар Савић са сарадницима, заједно са чланом Градског већа проф. др Фадиљом Еминовићем, секретарком за здравство Вером Дражић и директорком ДЗ „Вождовац” др Невенком Величковић.

„У Здравственој станици „Шумице“ лечи се 25 хиљада одраслих и седам хиљада деце, а раде службе за здравствену заштиту одраслих, педијатрија, патронажна служба, стоматологија, и епидемиологија. У питању су веома значајне гране медицине, а имао сам прилику да разговарам са пацијентима који су веома задовољни услугом коју овде добијају, због чега желим да похвалим комплетно особље“ – навео је градоначелник Радојичић.

Према речима градоначелника Град је у овој години за уређење здравствених установа на општини Вождовац издвојио укупно 17 милиона динара, од чега је 10 милиона намењено реконструкцији огранка „Шумице“, четири милиона за обнову крова на ДЗ „Вождовац“ и још три милиона за пројектну документацију будућег дома здравља на Бањици. „Град Београд пружа велику подршку општини Вождовац и честитам председнику општине Александру Савићу и запосленима на великом труду који улажу“ – истакао је др Радојичић.

Председник општине Вождовац Александар Савић рекао је да је захваљујући доброј сарадњи Града, Општине и Дома здравља „Вождовац“ ово већ осми здравствени објекат који се на Вождовцу реконструише. „У плану је потпуна реконструкција још два дома здравља  – у Кумодраж селу и Рипњу, за које је финансијска средства обезбедила Влада Републике Србије, а пројекти су скоро завршени. Тиме ће на Вождовцу бити десет реконструисаних или новоизграђених објеката што је, после вишедеценијског неулагања у здравствени систем, значајна цифра“ – нагласио је Савић, изразивши наду да ће се пронаћи средства и за Дечији диспанзер у Улици Јове Илића, који би требало срушити и изградити нови објекат.

Поделите вест: