GRADONAČELNIK BEOGRADA OBIŠAO REKONSTRUKCIJU ZDRAVSTVENE STANICE „ŠUMICE“

Rekonstrukciju  fasade, krova i postavljanje nove stolarije na zgradi Zdravstvene stanice „Šumice“ Doma zdravlja „Voždovac“ danas su obišli gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić sa saradnicima, zajedno sa članom Gradskog veća prof. dr Fadiljom Eminovićem, sekretarkom za zdravstvo Verom Dražić i direktorkom DZ „Voždovac” dr Nevenkom Veličković.

„U Zdravstvenoj stanici „Šumice“ leči se 25 hiljada odraslih i sedam hiljada dece, a rade službe za zdravstvenu zaštitu odraslih, pedijatrija, patronažna služba, stomatologija, i epidemiologija. U pitanju su veoma značajne grane medicine, a imao sam priliku da razgovaram sa pacijentima koji su veoma zadovoljni uslugom koju ovde dobijaju, zbog čega želim da pohvalim kompletno osoblje“ – naveo je gradonačelnik Radojičić.

Prema rečima gradonačelnika Grad je u ovoj godini za uređenje zdravstvenih ustanova na opštini Voždovac izdvojio ukupno 17 miliona dinara, od čega je 10 miliona namenjeno rekonstrukciji ogranka „Šumice“, četiri miliona za obnovu krova na DZ „Voždovac“ i još tri miliona za projektnu dokumentaciju budućeg doma zdravlja na Banjici. „Grad Beograd pruža veliku podršku opštini Voždovac i čestitam predsedniku opštine Aleksandru Saviću i zaposlenima na velikom trudu koji ulažu“ – istakao je dr Radojičić.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je da je zahvaljujući dobroj saradnji Grada, Opštine i Doma zdravlja „Voždovac“ ovo već osmi zdravstveni objekat koji se na Voždovcu rekonstruiše. „U planu je potpuna rekonstrukcija još dva doma zdravlja  – u Kumodraž selu i Ripnju, za koje je finansijska sredstva obezbedila Vlada Republike Srbije, a projekti su skoro završeni. Time će na Voždovcu biti deset rekonstruisanih ili novoizgrađenih objekata što je, posle višedecenijskog neulaganja u zdravstveni sistem, značajna cifra“ – naglasio je Savić, izrazivši nadu da će se pronaći sredstva i za Dečiji dispanzer u Ulici Jove Ilića, koji bi trebalo srušiti i izgraditi novi objekat.

Podelite vest: