ZUBIN POTOK: BRATSKA POMOĆ OPŠTINE VOŽDOVAC

Predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić posetio je Zubin Potok i srednjoj školi „Grigorije Božović“ donirao laptopove, štampače i projektore sa pratećom opremom za kabinet informatike, u vrednosti od 1,5 miliona dinara. Najmlađe meštane Ibarskog Kolašina obradovao je slatkišima. Donacija je realizovana na osnovu potpisanog Protokola o saradnji između gradskih opština Grada Beograda i opština na teritoriji AP Kosova i Metohije.

Ova pomoć je veoma značajna za školu „Grigorije Božović“,  jer će laptopovi, projektori i ostala oprema olakšati nastavu i profesorima i učenicima.

Ivica Trifunović direktor srednje škole „Grigorije Božović“ u Zubinom Potoku zahvalio se predsedniku Opštine Voždovac Aleksandru Saviću na poseti i vrednom poklonu.”  Ovom donacijom unapredićemo proces obrazovnog rada u našoj školi”, rekao je Trifunović.

‚‚Znamo da vam nije lako, znamo da vam je teško, ali evo po sporazumu koji je potpisala Kancelarija za KiM sa svim beogradskim opštinama, Voždovac je izdvojio skromna sredstva da opremi informatički kabinet u ovoj školi sa dvadeset laptopova. Nadam se da ćemo ovu saradnju proširiti i dalje”, zaključio je predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić.

‚‚Pored ove pomoći mnogo nam znači podrška jer znamo da nismo sami”, kazao je gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović, istakavši da je našem narodu na Kosovu i Metohiji potrebno mnogo toga, ali najviše sloboda i podrška naše braće koja žive širom Srbije i celog sveta.

Borislav Tajić pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, rekao je da uz sve napore koje čini Vlada Republike Srbije rešavaju tekući problemi. ,,Pomoć koju je Opština Voždovac donela doprineće unapređenju školskog sistema a posebno radu sa učenicima”, rekao je Tajić.

Ova pomoć je samo početak saradnje dve bratske opštine.

Podelite vest: