ЗУБИН ПОТОК: БРАТСКА ПОМОЋ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

Председник Општине Вождовац Александар Савић посетио је Зубин Поток и средњој школи „Григорије Божовић“ донирао лаптопове, штампаче и пројекторе са пратећом опремом за кабинет информатике, у вредности од 1,5 милиона динара. Најмлађе мештане Ибарског Колашина обрадовао је слаткишима. Донација је реализована на основу потписаног Протокола о сарадњи између градских општина Града Београда и општина на територији АП Косова и Метохије.

Ова помоћ је веома значајна за школу „Григорије Божовић“,  јер ће лаптопови, пројектори и остала опрема олакшати наставу и професорима и ученицима.

Ивица Трифуновић директор средње школе „Григорије Божовић“ у Зубином Потоку захвалио се председнику Општине Вождовац Александру Савићу на посети и вредном поклону.”  Овом донацијом унапредићемо процес образовног рада у нашој школи”, рекао је Трифуновић.

‚‚Знамо да вам није лако, знамо да вам је тешко, али ево по споразуму који је потписала Канцеларијa за КиМ са свим београдским општинама, Вождовац је издвојио скромна средства да опреми информатички кабинет у овој школи са двадесет лаптопова. Надам се да ћемо ову сарадњу проширити и даље”, закључио је председник Општине Вождовац Александар Савић.

‚‚Поред ове помоћи много нам значи подршка јер знамо да нисмо сами”, казао је градоначелник Зубиног Потока Срђан Вуловић, истакавши да је нашем народу на Косову и Метохији потребно много тога, али највише слобода и подршка наше браће која живе широм Србије и целог света.

Борислав Тајић помоћник директора Канцеларије за КиМ, рекао је да уз све напоре које чини Влада Републике Србије решавају текући проблеми. ,,Помоћ коју је Општина Вождовац донела допринеће унапређењу школског система а посебно раду са ученицима”, рекао је Тајић.

Ова помоћ је само почетак сарадње две братске општине.

Поделите вест: