„ДРОГА НИЈЕ ИЗБОР“ – РАЗГОВОР У ДЗ „ВОЖДОВАЦ“

Поводом Међународног дана против злоупотребе и незаконите трговине дрогама, Дом здравља „Вождовац“ позива суграђане на разговор на тему „Дрога није избор“, у среду 26. јуна од 730 до 1000 часова, у „Кутку здравља“ (ул. Устаничка 16, у холу код лабораторије).

Императив Дома здравља „Вождовац” је на примарној превенцији односно проналажењу начина како да сачувамо и унапредимо здравље становништва у целини. Посебно рањива група су деца и омладина, која често знају да крену путем који води у болест зависности и комплетно самоуништење. Дрога није избор и зато је неопходно омогућити младима да направе изборе у корист здравља и свеукупног напредовања у животу, који ће желети да живе испуњени задовољством.

У том правцу, током читаве године Дом здравља предузима адекватне активности, планира и реализује предавања, трибине, рад у малим групама, чији је циљ повећање свести о штетности наркотика, односно директан утицај на децу школског узраста. Слоган овогодишње глобалне кампање гласи “Здравље за правду, правда за здравље”, а за циљ има да нагласи суочавање са проблемом злоупотребе дрога.

Поделите вест: