TRIBINA „BEZBEDNOST DECE I MLADIH U SAOBRAĆAJU“ – NAJVEĆI BROJ POGINULIH VOZAČA JE MEĐU MLADIMA

„Mladi vozači čine 10%  populacije ali čine 25 % od ukupnog broja poginulih vozača“, rečeno je između ostalog na sinoć održanoj tribini  „Bezbednost dece i mladih u saobraćaju na kojoj je predstavljena Strategija bezbednosti saobraćaja na putevima Republike Srbije i Akcioni plan za sprovođenje Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima Republike Srbije.

Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije predstavio Strategiju za period 2015 – 2020.  i istakao da Startegija teži da omogući izgradnju održivog i delotvronog sistema upravljanja bezbednošću saobraćaja do 2020. godine sa glavnim i ambicioznim ciljem  – da nema poginule dece do 2020.

O bezbednost mladih vozača u saobraćaju govorio je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije, a  Mere i aktivnosti u oblasti bezbednosti dece i mladih u saobraćaju predstavila je  Jasna Radojičić iz Odseka za poslove osnovnog obrazovanja i vaspitanja, naglasivši da „način na koji deca vide ponašanje svojih roditelja u vozilu, u velikoj meri oblikuje vrstu vozača kakvi će oni jednog dana postati“.

Na tribini koja je održana u Skupštinskoj sali GO Voždovac, učestvovali su članovi Stručne radne grupe za unapređenje bezbednosti dece i saobraćaju, Radne grupe za unapređivanje bezbednosti dece u saobraćaju, direktori srednjih škola na teritoriji GO Voždovac i predstavnici saveta roditelja srednjih i osnovnih škola sa Voždovca, kao i član Veća GO Voždovac Miloš Stojanović.

Podelite vest: