КАМПАЊА „ОРАЛНО ЗДРАВЉЕ ЧУВАМО ОД НАЈРАНИЈЕГ УЗРАСТА“ ОБЕЛЕЖЕНА НА ВОЖДОВЦУ

Двадесет девета „Недеља здравља уста и зуба“ под слоганом „Орално здравље чувамо од најранијег узраста“ обележена је у општини Вождовац, весело уз дечије осмехе. Стоматолози Дома здравља „Вождовац“, уз подршку Општине и ове године су организовали кампању да се деца предшколског и школског узраста, као и њихови родитељи, информишу зашто је важно имати здраве зубе.

У оквиру Манифестације своје знање о правилној хигијени и исхрани приказали су ђаци нижих разреда основних школа и деца у вртићима. Они су на дату тему писали саставе и цртали ликовне радове, а најбољи од њих су представљени данас у Скупштинској сали општине Вождовац.

Мале госте поздравила је Андријана Русић, помоћник председника општине Вождовац, указавши на значај очувања здравих зуба и здравог осмеха. Ученици млађих разреда вождовачких основних школа забавили су предшколце музиком, песмом, игром и рецитацијама, а најбољи радови на Вождовцу награђени су захвалницама и пакетићима.

Програму који спроводе Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ и Стоматолошки факултет у Београду, уз подршку Министарства здравља Републике Србије,  присуствовала је и директорка Дома здравља „Вождовац“ др Невенка Величковић.

Поделите вест: