СВЕ О ПРЕВЕНЦИЈИ ЗЛОУПОТРЕБЕ ПСИХОАКТИВНИХ СУПСТАНЦИ

ДЗ „Вождовац“ 15. и 22. маја организује предавања на тему „Превенција злоупотребе психоактивних супстанци“, за ученике седмог разреда. Предавања се организују у основним школама, а циљ је повећање свести  о штетности наркотика, односно директан утицај на децу школског узраста.

  • У среду 15. маја од 1130 часова у ОШ „Војводe Степe“, ул. Војводе Степа 520, трибину ће водити педијатријски тим: педијатар др Светлана Стојановић Тувић и мс Тијана Лазић Ђорђевић.
  • У среду 22. маја од 15 часова у ОШ „Данило Киш“, ул. Генерала Штефаника 6, трибину ће водити педијатријску тим: педијатар др Светлана Стојановић Тувић, мс Тијана Лазић Ђорђевић и јавни тужилац г-дин Исаиловић.

Ученицима ће на предавањима бити предочено који све проблеми могу да буду изазвани употребом дроге, које су све последице таквог стила живота, како да се деца заштите од могућности да почну да користе психоактивне супстанце и коме могу да се обрате за помоћ.

Истовремено превентивним програмима ДЗ „Вождовац“ ради на повећању нивоа социјалне компетентности, да се код младих људи развијају: самопоуздање, самопоштовање, самоконтрола, затим вештине комуникације и способност уочавања и успешног решавања проблема, затим рационално дефинисање циљева и  успостављање позитивног система вредности.

Дрога није избор и зато је неопходно омогућити младима да направе изборе у корист здравља и свеукупног напредовања у животу, који ће желети да живе испуњени задовољством.

 

 

Поделите вест: