„АВАЛСКИ ДАН“ У ПОДНОЖЈУ ТОРЊА

Сада већ традиционална манифестација „АВАЛСКИ ДАН“, одржана је у недељу, 12. маја на платоу Авалског торња. Централни догађај био је  велики концерт „Заиграј тавалу за Авалу“ у коме су учешће узели ансамбли шест културно уметничких друштава – „Хајдук Вељко“ из Шапца, „Јајинци“ са Вождовца, „Добрица Милутиновић“ из Банатског Карловца, „Лада“ из Београда, „Будућност“ из Добановаца а као специјални гости бурним аплаузом поздрављени су чланови КУД „Слога“ из Вуковара.

За публику која је до последњег места испунила велики плато, песникиње Илинка Марковић и Јелица Црногорчевић изговориле су делове своје поезије, а етно песмом представила се Софија Савић.

Током читавог дана били су постављени штандови на којима је 16 жена изложило своје рукотворине и старе занате, а одржане су и радионице за заинтересоване грађане и туристе.

Организатори ове успешне манифестације су Градска општина Вождовац, Јавно предузеће „Емисиона техника и везе“, Туристичка организација Београда и Студио за игру и очување народне традиције „Глумац“ са пријатељима.

О јединој планини у Београду – Авали, њеном значају за развој туризма и туристичке понуде, о историјском и културном наслеђу планине која је понос Београђана присутнима су говорили Бојана Јакшић, заменик председника МЗ „Бели Поток“, Јелена Гајић из ЈП „Емисиона техника и везе“, Вук Мирчетић у име Градске општине Вождовац и Ненад Глумац у име домаћина концерта.

Поделите вест: