У СУСРЕТ XXIX „НЕДЕЉИ ЗДРАВЉА УСТА И ЗУБА“

Током следеће седмице, од 13. до 19. маја 2019. год. обележава се  XXIX „Недеља здравља уста и зуба„ под слоганом „Орално здравље чувамо од најранијег узраста“ коју спроводи Институт за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут”, Стоматолошки факултет Универзитета у Београду, као и заводи за јавно здравље.

Обележавању се као и претходних година и ове године придружује Служба за стоматолошку здравствену заштиту Д.З. “Вождовац“, а циљ кампање је информисање и стицање знања у вези са значајем и начинима очувања оралног здравља.

У оквиру “Недеље здравља уста и зуба“ деца предшколског узраста и ученици основних школа мотивишу се да своје знање о правилној хигијени и исхрани прикажу путем ликовних и литерарних радова уз велику помоћ својих васпитача, наставника и родитеља и стоматолошких тимова који раде са децом.

Организује се конкурс за најбоље радове који се шаљу Градском заводу за јавно здравље, а Завод Институту за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут” који проглашава најбољи рад на републичком нивоу.

Служба за стоматолошку заштиту Д.З. “Вождовац“ најбоље радове деце из вождовачких вртића и школа наградиће захвалницама и пакетићима на приредби која ће бити одржана 15.05.2019. год.у 12:30 часова у Скупштинској сали Општине Вождовац.

Поделите вест: