СВЕЧАНОСТ У „ШУМИЦАМА“ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ „ЂУРА ДАНИЧИЋ“

Свечаном приредбом ђака одржаном у „Вождовачком центру Шумице“, ОШ „Ђура Даничић“ из насеља Браће Јерковић обележила је Дан школе и 49 година постојања. У програму су учествовали хор, драмска секција, плесна и етно група, Мали фолклор и солисти.

Занимљивим и духовитим рецитацијама и драмским комадима ученици су представили живот у школи. Било је ту и песама „Једино другарство нема крај“, „Музика на струју“, „Љубав и мода“, беседе „О лепоти српског језика“, дворске игре „Српкиња“, плеса „Цигани лете у небо“. Тако су показали да су, поред тога што су добри ученици, једнако добри и у сценском наступу и игри.

Директорка Школе Ирена Иванов Каличанин поздравила је многобројне госте и похвалила рад наставника који доприносе развоју образовања, посебно истакавши велике успехе које ученици Школе постижу на такмичењима.

Потом су свечано додељене награде ученицима са освојеним првим, другим и трећим местима на општинским и градским такмичења у математици, српском језику, осталим наукама, страним језицима и рецитаторима.

У приредби су уживали многобројни родитељи, директори других школа, члан Већа општине Вождовац Милош Стојановић и други гости.

Поделите вест: