УСПЕШНА РАДНА ГОДИНА СПОРТСКОГ САВЕЗА ГО ВОЖДОВАЦ

Спортски савез Градске општине Вождовац одржао је данас своју редовну четврту седницу Скупштине у свечаној сали Установе „Вождовачки центар – Шумице“, у присуству великог броја чланова и представника спортских организација, удружења и клубова.

Председник СС ГО Вождовац Раденко Стевовић је по усвајању дневног реда и избору радних тела, истакао да је Савез примљен у Спортски савез Београда и Спортски савез Србије. Такође је нагласио значај подршке коју Савез добија од општине Вождовац, без чије помоћи би било тешко остварити бројне резултате, по којима овај општински савез предњачи у Београду.

У име председника општине Вождовац скуп је поздравио Владимир Васић, захваливши се на доброј и успешној сарадњи у години која је на истеку. Он је подсетио да Општина све више улаже у уређење спортских центара, промовише спорт, здраве животне навике, поготово најмлађих и организује бројне спортске манифестације и такмичења током године.  Он је навео да је Општина препознала значај Спортског савеза општине Вождовац и у 2018. години му доделила статус организације од посебног значаја. Стога је донет и Правилник о спорту којим се задовољавају интереси и потребе грађана, а Савезу омогућава да буде предлагач годишњих програма и пројеката у области спорта. Општина ће и у наредној 2019. години подстицати клубове, удружења и све спортисте да остварују још боље резултате, како на општинском, тако и на градском, републичком и међудржавном нивоу.

Скупштина СС ГО Вождовац је усвојила извештај о раду за 2018. годину, финансијски извештај, као и План рада за 2019. годину који, између осталог, предвиђа и доделу награда „Спортиста године“ и „Спортски радник године“.

Поделите вест: