PREDSTAVNICI BRITANSKE AMBASADE POSETILI OPŠTINU VOŽDOVAC I CENTAR ZA MIRNO REŠAVANjE SPOROVA

Uspešan višegodišnji rad voždovačkog Centra za mirno rešavanje sporova predstvljen je ekspertima u oblasti projektnog menadžmenta, Džudit Kent i Roanu Bardetu, kao i predstavnicima ambasade Velike Britanije u Beogradu, Siliji Somerstajn i  Sanji Torov, na sastanku održanom su Opštini. Sa gostima su razgovarali načelnik Uprave Marko Denčić, ombudsman Vesna Gojković, koja je ujedno i Koordinator Centra od njegovog osnivanja 2015. godine. Rad Centra je veoma uspešan, budući da je do sada kroz besplatnu medijaciju prošlo više od 150 sporova između pojedinaca.

Pored toga, cilj posete je bio sagledavanje aktuelnih i mogućih projekata u oblastima poput vladavine prava na lokalnom nivou i pristupa građana uslugama lokalne samouprave. Takođe, razgovaralo se o načinu i sistemu rada opštinske uprave, kao i okviru rada zaštitnice građana  na lokalnom nivou. Načelnik Denčić je detaljno upoznao goste za radom Uprave i izrazio zadovoljstvo što je, od svih beogradskih opština, Voždovac izabran za posetu.

Nakon sastanka, gosti su obišli kancelarije ombudsmana, uslužnog centra Opštine, a potom i prostorije Centra za mirno rešavanje sporova. Sastanku su takođe prisustvovali zamenik predsednika Opštine Zvonko Trajković i pomoćnik predsednika Andrijana Rusić.

Podelite vest: