ПРЕДСТАВНИЦИ БРИТАНСКЕ АМБАСАДЕ ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ ВОЖДОВАЦ И ЦЕНТАР ЗА МИРНО РЕШАВАЊЕ СПОРОВА

Успешан вишегодишњи рад вождовачког Центра за мирно решавање спорова предствљен је експертима у области пројектног менаџмента, Џудит Кент и Роану Бардету, као и представницима амбасаде Велике Британије у Београду, Силији Сомерстајн и  Сањи Торов, на састанку одржаном су Општини. Са гостима су разговарали начелник Управе Марко Денчић, омбудсман Весна Гојковић, која је уједно и Координатор Центра од његовог оснивања 2015. године. Рад Центра је веома успешан, будући да је до сада кроз бесплатну медијацију прошло више од 150 спорова између појединаца.

Поред тога, циљ посете је био сагледавање актуелних и могућих пројеката у областима попут владавине права на локалном нивоу и приступа грађана услугама локалне самоуправе. Такође, разговарало се о начину и систему рада општинске управе, као и оквиру рада заштитнице грађана  на локалном нивоу. Начелник Денчић је детаљно упознао госте за радом Управе и изразио задовољство што је, од свих београдских општина, Вождовац изабран за посету.

Након састанка, гости су обишли канцеларије омбудсмана, услужног центра Oпштине, а потом и просторије Центра за мирно решавање спорова. Састанку су такође присуствовали заменик председника Општине Звонко Трајковић и помоћник председника Андријана Русић.

Поделите вест: