ФИЛМСКА ПРОЈЕКЦИЈА У ЈАЈИНЦИМА

У понедељак 8. октобра одржана је филмска пројекција у оквиру „Дана европске баштине“ на општини Вождовац, у просторијама Месне заједнице „Јајинци“. Посетиоцима су приказана два кратка филма „Историја и биодиверзитет Великог ратног острва“ и „Космај-наслеђе и природа“.

Присутнима су пожелели пријатно вече уз филмове координатор Дана европске баштине на Вождовцу Вук Мирчетић и директор удружења „ЕcoDev“ Даница Дабић.

Филм „Космај-наслеђе и природа“ је урађен уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација, а филм „Историја и биодиверзитет Великог ратног острва“ уз подршку Секретаријата за културу Града Београда.

Циљ пројеката је промовисање Космаја и Великог ратног острва као атрактивне туристичке дестинације и подизање свести о значају природе и културне баштине и јавно залагање за популаризацију локалитета као предела од изузетног културно-историјског и биолошко-еколошког значаја које вреди посетити. Филмовима желимо да омогућимо да локалитети испуне свој потенцијал и постану генератори одрживог развоја, који ће уз мере заштите осигурати већи квалитет живота грађана и деце.

Након пројекције салом се проломио аплауз, грађани су били одушевљени темом, квалитетом и презентацијом филмова.

Поделите вест: